Mangomomenten

mangomoment

Mangomomenten zijn kleine, onverwachte, verrassende, soms bijna niet waarneembare acties of gebaren tijdens de dagelijkse zorgverlening tussen patiënten, bewoners, familieleden en hun zorgverleners. Ze vinden plaats tijdens normale zorgactiviteiten en zorgen voor een positieve band tussen patiënt / familie / bewoner en arts, verpleegkundige of andere professional. Mangomomenten zijn verschillend van “make a wish” of “BV’s die het ziekenhuis komen bezoeken” of de jaarlijkse actie rond patiëntgerichte zorg die soms georganiseerd wordt. Mangomomenten kunnen op elk moment en vragen per definitie weinig of geen extra middelen, energie of tijd van de arts, verpleegkundige, kiné, logo, poetsdienst, administratief medewerker, …. Uit onze eerste ervaringen leren we dat deze kleine positieve en onverwachte zaken, de patiënt en/of familie heel lang bijblijven en hen een positieve herinnering geven.

Via radio en kranten werd in de voorbije weken een eerste oproep gedaan en momenteel ontvangen wij dagelijks verhalen over Mangomomenten. Hoewel het initiatief en de brede mediacampagne ondersteund wordt door Kom Op Tegen Kanker, betreft het niet enkel verhalen m.b.t. kankerzorg waarin we interesse hebben, maar alle verhalen uit de gezondheidszorg, ongeacht de aandoening.

 Nu vragen wij uw ondersteuning om ons initiatief kenbaar te maken bij uw leden en hen op te roepen hun positieve ervaringen te delen via www.mangomoment.be.

Wij hopen dat u bereid bent om ons initiatief te steunen door onze oproep te verspreiden .
Voorbeelden van Mangomomenten en meer informatie over het initiatief vindt u op www.mangomoment.be.

Het MANGOMOMENT-team

Prof. Dr. Kris Vanhaecht, Mevr. Elly Van Bael, Dr. Deborah Seys, Mevr. Charlotte Van der Auwera, Mevr. Ellen Verstrepen, Dr. Ellen Coeckelberghs.